Wilson dovedl Seahawks do dalšího kola. Wentz nedohrál kvůli zranění

Wilson dovedl Seahawks do dalšího kola. Wentz nedohrál kvůli zranění zdroj: Profimedia

Vyhecované utkání plné tvrdých soubojů i chyb rozhodčích ovládli hosté ze Seattlu. 

Seahawks 17 : 9 Eagles

Poté, co Jadeveon Clowney knockoutoval Carsona Wentze, Russell Wilson a jeho mořští jestřábi vyřadili Eagles z bojů o Superbowl. V bojovném utkání plném kontroverzních výroku sudích porazil Seattle Seahawks Philadelphii Eagles v poměru 17-9.   

Nejhezčí moment utkání připravil svým spoluhráčům Russell Wilson, když pasem dlouhým 53 yardů nalezl DK Metcalfa, který touchdownem na začátku druhého poločasu získal hostům rozhodující náskok. V prvním poločase skóroval nestárnoucí Marshawn Lynch, stylem sobě vlastním doběhl pro pěti yardový touchdown a všem ukázal, že zdaleka nepatří do starého železa. Pohříchu to byly jediné dva touchdowny, které jsme v utkání viděli. Eagles se v útoku nedařilo a pouze třikrát trefili field goal, což nemůže v playoff na postup stačit.   

“'Vrátili jsme se na východ, byla to dlouhá cesta, ale skončila úspěšně. Všichni jsme bojovali, včetně naší skvělé obrany,” řekl po utkání quarterback Russell Wilson. 

Wilson zaznamenal 325 yardů, Metcalf zachytil šest přihrávek pro 160 yardů.

“Chytil jsem přihrávku a nikdo u mě nebyl, běžel jsem dopředu a šel si pro touchdown. Opravdu moc jsem chtěl skórovat,” neskrýval radost DK Metcalf. 

Carson Wentz poprvé nastoupil do utkání playoff, ale na hřišti vydržel necelé dvě čtvrtiny. Jadeveon Clowney trefil quarterbacka domácích do helmy a Wentz v utkání skončil.

“Rozhodně jsem mu nechtěl ublížit, doufám, že bude v pořádku,” řekl obránce Clowney. Rozhodčí zápasu Shawn Smith po utkání prozradil, že po konzultaci s kolegy rozhodli, že Clowneyho zákrok nebyl za hranicí pravidel. Domácí fanoušci ale s výrokem sudího nesouhlasili a cítí se právem poškozeni. 

Kouč domácích Doug Peterson neskrýval po zápase rozladění. "Je mi Wentze opravdu líto, chtěli jsme vyhrát pro něj, moji hráči i celá organizace." Zranění starting quarterbacka mělo negativní vliv na celý tým.

Místo Wentze do utkání naskočil čtyřicetiletý Josh McCown, pro něhož to byla premiéra v playoff. Stal se nejstarším quarterbackem, který debutoval v playoff. “Svoji práci jsem nesplnil, prohráli jsme,” prohlásil po utkání McCown, na kterém byly znát emoce a smutek z prohraného duelu. 

Seahawks prohráli tři z posledních čtyř utkání, včetně duelu z 49ers, kvůli kterému přišli o vítězství v divizi NFC West. Zvedli se ovšem v ideální dobu a vylepšili sezónní bilanci venkovních utkání na 8-1.

Hráči Seattlu v příštím kole zavítají na půdu Green Bay Packers, které vede nestárnoucí Aaron Rodgers.  "Očekávám, že bude sněžit. Packers mají skvělého Rodgerse, dobrý útok a silnou obranou řadu," pochválil soupeře Russell Wilson.  

Packers budou na domácí půdě favoritem, ale víkendové zápasy nám ukázali, že favorit může snadno klopýtnout. V Green Bay bude velká zima a padat sníh, což jsou podmínky ideální pro domácí fotbalisty. Na druhou stranu Seattle hraje letos venku naprosto skvěle a bude chtít navázat na výhru z Philadelphie. 

Zdroje:
CBS Sports