Spanilá jízda Titans pokračuje. Překvapí svět i v konferenčním finále?

Spanilá jízda Titans pokračuje. Překvapí svět i v konferenčním finále? zdroj: Kansas

Pohádka o Titánech stále pokračuje. Splní Chiefs roli favorita nebo si finále zahrají kluci z Tennessee? 

Playoff americké NFL míří do finále. V neděli poznáme účastníky letošního Superbowlu. Dopíší Titans fantastickou pohádku nebo Chiefs potvrdí roli favorita a konečně si zahrají závěrečné utkání sezony? 

Ryan Tannehill, quarterback Titans, dostal důvěru až v průběhu sezony a trenér Mike Vrabel určitě netušil, jak skvělé rozhodnutí učinil. Tannehill dovedl Titans do playoff s bilancí 2742 pasových yardů pro 22 touchdownů a základní část zakončil s nejlepším ratingem mezi ligovými rozehrávači. Lví podíl na úspěšné sezoně má i nejlepší running back roku - Derrick Henry, který doběhl pro 1540 yardů a 16 touchdownů. Oba borci jsou hlavní zbraní Titánů i v playoff. Především Henry působil jak obraně Patriots, tak i Ravens velké problémy a mezi obránci proplouval jak nůž máslem. Běhová hra Tennessee je třetí nejlepší v soutěži a láme klubové rekordy. Pokud chtějí Titáni na půdě Chiefs uspět, musí Henry znovu předvést nadpozemský výkon a táhnout týmový útok.

Domácí tým je ve velké pohodě. V divizním finále přestřílel Houston Texans 51:31, což je nejvyšší výsledek v dějinách playoff. Chiefs hrubě nevyšel vstup do utkání, ale nakonec ukázali pevné nervy a utkání bez větších problémů otočili. Zářil samozřejmě Patrick Mahomes a především Travis Kelce, který zaznamenal hattrick - tři touchdowny v zápase. Trenér Andy Reid v prosinci změnil pár věcí v přípravě a Chiefs výrazně zlepšili obranou hru. V playoff to však nepotvrdili a pokud nechtějí připustit další velké překvapení, musí obránci podat stoprocentní výkon a zastavit Derricka Henryho. 

"V tréninku se neustále zlepšujeme, celý tým. Bojujeme jeden za druhého a vzájemně si věříme. Čeká nás těžký zápas, Chiefs mají skvělé hráče i trenéra, dobrou defenzivní lajnu, ale my se jich nebojíme a věříme, že postoupíme dál," prohlásil Derrick Henry 

Trenér Titans Mike Wrabel dodává: "Soustředíme se jen na nás a naši hru, věřím, že postoupíme."

Optimismus panuje i na straně vítěze konference AFC.

"Užívám si své postavení, hraji nejlépe jak umím a jsem rád, že se týmu daří. Čeká nás velká výzva, ale máme silný tým a utkání zvládneme. Moc se těším. Soupeř hraje velmi dobře, mají tvrdé obránce a nás čeká těžký zápas,"  řekl na tiskové konferenci widereceiver Sammy Watkins.

Hlavní hvězda týmu Patrick Mahomes pokorně odpověděl, že zdaleka není hlavní hvězdou týmu a důležitý je týmový úspěch. "Nejsem jediný lídr týmu, každý může říct cokoliv má na srdci, hodně spolu komunikujeme. O poločase minulého zápasu jsem promluvil ke svým spoluhráčům, abych je motivoval, a to se povedlo." 

Chiefs mají vytoužený Superbowl opravdu na blízku. Na nejcennější trofej čekají přes 50 let. Ravens i Patriots jsou ze hry venku a tak mají Náčelníci cestu skvěle umetenou. Jenže Titans mají formu a vezou se na velké euforii z posledních utkání. Pokud znovu předvedou výkon na hranici svých možností a budou mít potřebnou dávku štěstí, mohou dopsat úžasnou pohádku, který vyvrcholí v Miami utkáním o Superbowl. Poslední vzájemné utkání překvapivě ovládlo Tennessee 35:32, což dává Titánům trošku optimismu, ale Chiefs jsou opravdu velkým favoritem, který doma téměř neprohrává.

Utkání se odehraje v neděli v 21:00 našeho času.

Zdroje:
NFL.com