Prokletí je zlomeno! Kansas City Chiefs jsou vítězem Superbowlu

Prokletí je zlomeno! Kansas City Chiefs jsou vítězem Superbowlu zdroj: Profimedia

Jubilejní stá sezona je u konce. Chiefs zdolali 49ers a po padesáti letech konečně vybojovali svůj druhý titul.

49ers 20 : 31 Chiefs

Kansas City Chiefs jsou vítězem NFL pro rok 2019. V napínavém utkání dokázali náčelníci opět otočit nepřízniví stav a podruhé v historii zvedli nad hlavu Lombardiho trofej. 

Quarterback Chiefs Patrick Mahomes se stal prvním hráčem, který v prvních dvou sezonách získal ocenění MVP a poté vyhrál Super Bowl. Nejlepší hráč minulého ročníku sám doběhl pro touchdown, jeden krásně připravil Travisi Kelcemu a další přihrávku proměnil v touchdown Damian Williams. 

Ačkoliv Chies znovu ztráceli, povedl se jim další skvělý obrat a jako první tým historie vyhrál Super Bowl, když ve všech utkáních playoff prohrával o deset a více bodů.

“Nikdy jsme si nepřestali věřit, to byla naše největší zbraň celou sezonu,” pochválil svůj tým čtyřiadvacetiletý rozehrávač. Mahomes zkompletoval 26 z 42 pokusů pro 286 yardů, 2 touchdowny, dvakrát hodil interception a především sám doběhl pro touchdown v úvodu utkání. Patrick byl nakonec vyhlášen nejužitečnějším hráčem finálového zápasu.

“Vsadím se, že jsem první quarterback, který řekne, že po vítězství v Super Bowlu pojede do Disney Wordu,” prohlásil usměvavý Mahomes. 

Velkého zadostiučinění se dostalo trenéru Andy Reidovi. Veterán mezi kouči je prvním trenérem, který čekal na Lombardiho trofej víc než 15 sezon. Zároveň je pátým koučem, který dovedl do finále tým z konference AFC i NFC.

Tight end Travis Kelce, který k vítězství přispěl důležitým touchdownem má na svého trenéra pouze slova chvály. “Je to úžasné. Vybojovali jsme prsten pro toho velkého chlapa. Je s námi navždy spojený, nikdy se nás už nezbaví.”

“Už před zápasem byl jedním z nejlepších trenérů a ve finále se to potvrdilo. Pracuje tak tvrdě, přichází ve tři a odchází v jedenáct, vůbec nevím, kdy spí. Snažím se mu v tom vyrovnat, ale nejde mi to,” přidal komplimenty i Patrick Mahomes. 

“Několikrát jsme byli tak blízko. Jsem dojatý a musím všem poděkovat. Každý má na vítězství svůj podíl a všech si moc vážím,” prohlásil Andy Reid plný emocí. 

Pár minut před koncem, za již rozhodnutého stavu, dostal Reid oslavnou sprchu iontovým nápojem, což je dlouholetá tradice NFL.

“Taková noc se již nebude nikdy opakovat. To je trošku smutný úděl naší práce,” řekl trenérský mág, který se dočkal vytouženého Super Bowlu a definitivně se zařadil mezi legendy amerického fotbalu.

Zdroje:
NFL.com