Patriots prohráli s Kansasem a Brady je znovu nespokojený

Patriots prohráli s Kansasem a Brady je znovu nespokojený zdroj: CBS Sports

Brady se dál trápí. Patriots prohráli doma s Kansasem. 

Dvě porážky v řadě a především 0-3 proti lídrům divizí AFC. To není úplně lichotivá bilance pro obhájce titulu z New England Patriots. Útoku vedenému Tomem Bradym se nedaří a začíná se mluvit o konci slavné dynastie. Brady a Belichick však ještě neřekli poslední slovo a odepisovat nejlepší tým posledních let je trošku předčasné.

V nedělním utkání dokázali Chiefs přehrát Patriots na jejich půdě v poměru 20-16 a zajistili si vítězství divizi AFC West. Tým vedený Patrickem Mahomesem ukázal zlepšenou obrannou hru a preciznost ve finálních útočných akcích. Na druhé straně, ofenziva Pats stále není v ideální formě a zlepšení nepřinesl ani souboj s Kansasem.

Trenér New England Patriots Bill Belichick po zápase řekl:

„Moji chlapci bojovali celých 60 minut. Nehráli jsme vždy perfektně a některé věci jsme mohli udělat lépe, ale až do konce zápasu jsme byli konkurence schopní, na což navážeme v dalších zápasech.“

Problémy v ofenzivě podtrhuje slabší forma hlavní hvězdy týmu quarterbacka Toma Brady. Bradyho pasový rating byl pouhých 63,3, což je druhé nejnižší číslo v sezoně. Za poslední čtyři roky neměl Brady tak špatná čísla, co se týče úspěšných přihrávek. Žádný hráč není neomylný i Peyton Manning či Philip Rivers měli slabší chvíle, ale pokud Brady vážně uvažuje o kariéře do 45 let, musí svou hru výrazně pozvednout.

Nemůžeme ale všechnu vinu házet na Bradyho. Úžasná ofenzivní sestava Patriots je minulostí. Rob Gronkowski ukončil kariéru, Gordon je pryč, Antonio Brown dostal padáka. Brady nejvíce důvěřuje souhře s Julianem Edelmanem a Jamesem Whitem. Mohamed Sanu a mladí hráči N´Keal Harry a Jakobi Meyers zatím nedosahují kvalit svých týmových předchůdců.

Druhou stránkou Bradyho hry je jeho psychická pohoda. V zápasech působí podrážděně, křičí na spoluhráče, gestikuluje směrem ke střídačce. Velká změna, oproti Bradymu z minulých let, kdy působil zapáleně a soustředěně na každou hru.

„Snažím se zjistit, co nám na hřišti funguje a co ne,“ řekl podrážděný Brady po zápase.

Zlom v utkání pravděpodobně nastal, když corneback domácích Stephon Gilmore získal volný míč a utíkal směrem k end zoně Chiefs, ale jeho běh ukončil hvizd rozhodčího.

„Trenéři nás učí hrát, dokud není pískáno. Jakmile jsem ale uslyšel hvizd, byl jsem velmi překvapený,“ prohlásil Gilmore, který mohl doběhnout pro šest bodů.

Důležitá výhra Chiefs, kteří si zajistil prvenství v divizi AFC West, a velké varování pro Patriots. V sezoně padli s Ravens, Texans a Chiefs, navíc brzy narazí na silného divizního rivala z Buffala. Případná ztráta může obhájce titulu poslat do wild card, kde se může stát cokoliv.

I když Brady a spol. nepředvádí nejlepší ofenzivní výkony kariéry, neprostupná obrana a skvělá secondary drží Patriots stále na vrcholu. Playoff je jiná soutěž, kde vítězí obrany. Bill Belichick již střádá plány na leden, kdy dokáže z týmu vymáčknout to nejlepší a posunout ho znovu do Super Bowlu.

Zdroje:
CBS Sports