AFC: Titans znovu šokovali a ofenzivní hurikán v Kansasu ovládli Chiefs

AFC: Titans znovu šokovali a ofenzivní hurikán v Kansasu ovládli Chiefs Patrick Mahomes | zdroj: chiefs.com

Ravens nezvládli roli favorita a letos končí. Chiefs v krásném utkání rozstříleli Texans. 

 Titans 28 : 12 Ravens

Překvapivé tažení Titans letošním playoff nemá konce. Titáni si vyšlápli i na nejlepší tým základní části a znovu ohromili celý svět. Tým vedený Ryanem Tannehillem či Derrickem Henrym vyřadil Batlimore Ravens 28:12 a míří do finále konference AFC.  

“Není to jen o mě. Je to úsilí celého týmu. Hrajeme jeden za druhého, komunikujeme spolu, věříme si a na hřišti je to jasně vidět,” prohlásil runningback Derrick Henry, který doběhl pro 195 yardů a přidal pasovou přihrávku na touchdown Coreyho Davise. 

“Na touchdown jsem nepřihrál snad od střední školy, ale je jasné, že to pořád umím,” usmíval se po utkání nejlepší runningback letošní sezony. 

Pouhý týden po senzační porážce New England Patriots přehráli Titans i dalšího velkého favorita. Tým kolem Lamara Jacksona se nemohl dostat do zápasového tempa. Říká se, že týden volna může týmu paradoxně uškodit a především útok Ravens nebyl ve své obvyklé formě. Útočícím hráčům vypadávaly lehké přihrávky, a ani jindy neomylný Jackson neházel tak přesné pasy, jako v základní části. 

“Pozorně nás sledujte. Moc toho nenamluvíme, ale taková je naše mentalita. Držíme při sobě a soustředíme se jen na náš cíl. Těšte se na příští týden,” tvrdí sebevědomě Henry. 

Ravens skorovali pouhých 12 bodů, což je nejnižší číslo za celý ročník. Lamar Jackson nezopakoval výkony ze základní části a porážku bere na sebe. 

“Prohráli jsme si to sami. Udělal jsem hodně chyb. Tři turnovery, to by se nemělo stávat.” 

Titans ukázali, že v NFL je možné opravdu vše. Odepisovaný tým míří do konferenčního finále. Znovu budou outsidery, ale to je pozice, která Titánům vyhovuje. Pokud vyřadí i rozjeté Chiefs, dočkáme se jednoho z nepřekvapivějších tažení v dějinách playoff. 

Texans 31 : 51 Chiefs

Začátek jako z hororu viděli fanoušci na stadionu Arrowhead v Kansas City. Hostující Texans v úvodní čtvrtině třikrát skórovali touchdown a vedli 21:0. Po úspěšném field golu dokonce 24:0. Chiefs vedeni trenérem Andy Reidem však v druhé části zabrali a utkání otočili. Čtyřmi touchdowny v rozmezí několika minut změnili průběh utkání. Hattrick si připsal tightend domácích Travis Kelce, který skóroval 3 touchdowny. Domácí se chytili a po zbytek zápasu nedali Texans sebemenší šanci. Náčelníci utkání vyhráli poměrem 51:31, což je největší počet bodů v dějinách playoff. 

Quarterback domácích Patrick Mahomes přihrál na neuvěřitelných pět touchdownů a odehrál nejlepší utkání své kariéry. 

“Můj největší úspěch. Všichni na nás spoléhají, tak pojďme dosáhnout velkého úspěchu,” burcuje Mahomes svůj tým.

Andy Reid svého nejlepšího hráče pochválil na tiskové konferenci. 

“Viděli jste, jak na lavičce hecoval spoluhráče. Jako trenér to po něm nemůžete chtít, ale Patrick je pravý vůdce týmu. Pořád říkal, že jsme v pohodě a že utkání otočíme. Je to opravdový lídr.” 

Minulý rok prohráli Chiefs v prodloužení konferenčního finále s New England, v neděli budou velkým favoritem a nechtějí připustit další velké překvapení. 

“Už jsme s nimi hráli a víme, jak tvrdým soupeře dokáží být. Hrají až do konce zápasu a navíc se vezou na vítězné vlně, ale my najdeme recept, jak je porazit,” prohlašuje sebevědomí Mahomes, který nechce dopadnout jako Tom Brady a Lamar Jackson, kteří nenašli recept na precizní obranu týmu ze státu Tennessee.

Stá sezona NFL je plná překonaných rekordů a velkých překvapení v playoff. Obhájce titulu padl ve wild card, vítěz základní části v divizním finále. Hráči Chiefs mají cestu do Superbowlu umetenou, jako nikdy předtím. Stačí přehrát překvapení sezony z Tennessee a fanoušci se konečně dočkají vytouženého zápasu. 
Zdroje:
CBS Sports