49ers překvapení nedovolili. Packers přehráli o sedmnáct bodů

49ers překvapení nedovolili. Packers přehráli o sedmnáct bodů zdroj: 49ers.com

Nejlepší tým konference NFC potvrdil své postavení a vyzve Chiefs v Superbowlu. 

Packers 20 : 37 49ers

Byl to zápas Raheema Mosterta. Představení runningbacka, kterého odmítlo osm klubů, než v roce 2016 zakotvil u 49ers, bralo dech. Mostert se zapsal do historie konferenčních finále, když doběhl pro 220 yardů a čtyři touchdowny a pomohl porazit Green Bay Packers 37:20. 49ers čekají na vítězství v Superbowlu dlouhých 26 let a do Miami poletí plni optimismu a sebevědomí. Utkání San Francisco 49ers vs. Kansas Chity Chiefs určí vítěze sté sezony NFL.

Mostert se stal prvním hráčem historie playoff, který zvládl víc než 200 yardů se čtyřmi touchdowny. Samozřejmě se také zapsal do tabulek organizace 49ers, nikdo v klubu nezvládl taková čísla v základní části, natož v playoff. Mostert v zápase tak zářil, že zbytek týmu byl téměř do počtu. Quarterback se smlouvou na 130 milionů dolarů Jimmy Garoppolo zkompletoval 6 z 8 pasových přihrávek pro pouhých 77 yardů a také více méně přihlížel dokonalému představení Raheema Mosterta. 

Na druhé straně hřiště dominovala domácí obrana. Dre Greenlaw předvedl skvělý výkon, sezonní standard odehrál Nick Bosa. Obrana 49ers třikrát sackovala Brandona Rodgerse a vynutila jeden fumble. Rodgers se nemohl dostat do tempa a i když zkompletoval 31 přihrávek pro 326 yardů a 2 touchdowny, hodil také 2 interceptions, což se na výsledku utkání výrazně podepsalo. 

"Je to neskutečné. Pořád nemůžu uvěřit, co se mi v zápase podařilo. Mám obrovskou radost," řekla hvězda zápasu Raheem Mostert. 

Cornerback domácích Richard Sherman na pozápasové tiskové konferenci řekl: "Věřili jsme si, že vyhrajeme. Byli jsme na zápas skvěle připraveni, dobře jsme do něj vstoupili a získali náskok. Soupeř se v druhé půli zlepšil, ale již máme nějaké zkušenosti a zápas jsme si nenechali vzít." 

V předsezónních debatách se o 49ers příliš nemluvilo. V NFC bylo spoustu jiných favoritů, kteří již mají po sezoně. Čtyřiapadesátý Superbowl se odehraje v Miami a potkají se v něm týmy s perfektní ofenzivou a všeobecně se očekává vyrovnaný zápas plný úžasných ofenzivních akcí. Máme se na co těšit.

Zdroje:
NFL.com