"Podřezal jsem si žíly a probudil se v nemocnici, " přiznal Hayden Hurst

"Podřezal jsem si žíly a probudil se v nemocnici, " přiznal Hayden Hurst zdroj: baltimoreravens.com

Tight End Baltimore Ravens v otevřeném rozhovoru přiznal, že se na střední škole pokusil skoncovat se životem.

Sedmadvacetiletý hráč v letošní sezoně zaznamenal 30 zachycení pro 439 yardů a dva touchdowny, čímž pomohl Ravens ovládnout základní část NFL. Hayden v minulosti bojovat s depresemi, které vedly až k pokusu o sebevraždu.

“Probudil jsem se v nemocnici. Nevím co se stalo, ale zjevně jsem hodně pil, šel do svého bytu a pořezal se na zápěstí. Našel mě můj kamarád a zavolal sanitku.” 

Hayden té době figuroval na soupisce South Carolina Gamecocks a patřil k oporám tamního mužstva. Oné lednové noci roku 2016 si vzal prášky na spaní a vypil velké množství alkoholu. Probudil se v nemocnici a 72 hodin byl připoután k lůžku. Sám tvrdí, že v té době “našel Ježíše”. 

“Jsem rád, že jsem tu noc u sebe neměl zbraň, ale jen nůž. Měl jsem štěstí, protože by to dopadlo jinak,” řekl upřímně bývalý hráč baseballu.

Problémy začaly v roce 2013, kdy byl Hayden nadhazovačem baseballového týmu Pittsburgh Pirates. Svými hody nedokázal překonat 160 km/h a začal špatně házet, což se promítlo v jeho psychickém stavu, ze kterého se vyvinula úzkostná porucha. Kdykoliv měl míč v ruce, začal se třást a nebyl schopný házet. Zažíval záchvaty paniky a většinu času proseděl zavřený v temné místnosti se svými myšlenkami. 

“Zkoušel jsem všechno, Xanax, kokain i jiné látky. Cokoliv, co by mi zlepšilo stav a přivedlo na lepší myšlenky.”

Hurstův strýc také trpěl psychickými problémy a před dvanácti lety spáchal sebevraždu. Rodinná tragédie paradoxně pomohla rodině překonat psychické trable talentovaného sportovce. Po svém pokusu o sebevraždu využil pomoci jak rodiny, tak psychologa. Přestal pít alkohol a drogám se vyhýbá. 

“V nemocnici jsem nemohl udělat nic, aniž bych se musel někoho zeptat. Pamatuji si, jak jsem koukal do zdi a řekl si: Co to sakra děláš? Dostal jsem se na dno, ze kterého jsem se odrazil.” 

Hurst se poučil ze svého příběhu a pomáhá ostatním, překonat podobné psychické problémy. Pořádá semináře po celých Spojených státech a pomáhá nejen sportovcům, ale všem lidem, kteří si přiznali, že potřebují pomoc. 

“Nedokážu to odčinit. Pořád je to má největší chyba, ale dnes už se mám dobře. Nejsem žádný superhrdina, jak mě líčí v televizi. Jsem obyčejný člověk.”

Zdroje:
ESPN