Patriots pomáhají s pandemií. Klubové letadlo přivezlo milion ochranných masek

Patriots pomáhají s pandemií. Klubové letadlo přivezlo milion ochranných masek Ochranné pomůcky doručené letadlem Patriots | zdroj: Profimedia

Robert Kraft se svým bratrem pomohli dojednat zásilku více než milionu ochranný masek z čínského Šen-čenu.

Pandemie koronaviru se v USA nezadržitelně šíří a nyní mají Spojené státy nejvíce potvrzených nakažených na světě. Organizace New England Patriots se rozhodla přiložit ruku k dílu a pomoci v boji s touto novou virovou nákazou.

Majitel Patriots Robert Kraft poskytl klubové letadlo, aby z čínského města Šen-čenu přivezlo 1,2 milionů ochranný masek M95. Všemu předcházela dlouhá diplomatická jednání, kterých se zúčastnil guvernér Massachusetts Charlie Baker, ministerstvo zahraničí USA, generální čínský poradce v New Yorku a dále členové vedení Patriots Robet a Jonathan Kraftovi. Největší překážkou bylo získat povolení k přistání na čínském území.

Guvernér Charlie Baker koncem března zprostředkoval nákup milionu ochranný masek, problém ovšem byl, jak zásilku dostat do Spojených států. Prezident Pats Jonathan Kraft je dlouholetý Bakerův přítel a proto nabídl zapůjčit letadlo Boeing 767, které organizace používá k cestování na venkovní zápasy.

Humanitární mise byla schválena pod podmínkou, že žádný člen posádky neopustí letadlo, zatím co bude velká zásilka naložena během třech hodin.

„Nikdy jsem neviděl tolik byrokracie a překážek, které jsme museli překonat. V dnešním světě mají někteří z nás skvělou příležitost udělat něco dobrého,“ prohlásil majitel Pats Robert Kraft.

Rodina Kraftů souhlasila, že zaplatí dva miliony dolarů za přibližně polovinu ceny zásilky. Se souhlasem guvernéra Bakera poputuje 300 tisíc masek do nejvíce postiženého amerického města New Yorku, zbytek zůstane ve státě Massachusetts. 

„Je mi ctí, že se naše rodina podílí na této humanitární misi. Věděli jsme, že poskytnutí letadla a nákup masek N95 pomůže urychlit doručení pomůcek do zdravotnických zařízení a ochrání naše odvážné zdravotníky,“ řekl závěrem vlastník nejúspěšnější organizace v dějinách NFL.

Nebezpečná pandemie, která si vyžádala téměř 50 tisíc lidských životů, ukazuje velkou vlnu solidarity a ochotu pomáhat těm, kteří jsou v první linii a nasazují vlastní zdraví při pomoc nemocným.           

Zdroje:
NFL.com