Nechybělo moc a Russell Wilson v roce 2018 přestoupil do Clevelandu Browns

Nechybělo moc a Russell Wilson v roce 2018 přestoupil do Clevelandu Browns Russell Wilson | zdroj: Profimedia

Russell Wilson je nejlépe placeným quarterbackem celé NFL. V roce 2018 přišli Browns s nabídkou na trade, ale neuspěli a Wilson nadále řídí útok mořský jestřábů ze Seattlu. 

Seattle Seahawks učinili Russella Wilsona v roce 2019 nejlépe placeným quarterbackem v historii NFL. Hvězdný hráč podepsal kontrakt na astronomických 140 milionů dolarů. Před podpisem rekordní smlouvy ale Seahawks údajně jednali s Clevelandem Browns o potenciálním přestupu.

Před startem sezony 2018 rokovali zástupci Browns s managementem Seahawks a za Wilsona dokonce nabízeli výběr v prvním kole draftu. V tomto roce Browns usilovně hledali starting quarterbacka a vybrali si v prvním kole Bakera Mayfielda z oklahomské univerzity. Seattle v té době poprvé za šest let chyběli v playoff, což se jim stalo poprvé pod taktovkou Russella Wilsona. 

Myšlenka na trade výjimečného hráče přišla v návaznosti na platový strop. V NFL je zažita teorie, že pokud quarterback zabere příliš prostoru pod platovým stropem, nemůže tým vyhrát Super Bowl. Například Tom Brady v New England Patriots bral méně peněz, což pomohlo patriotům vyhrát šest Lombardiho trofejí. 

Vedení Browns přivedlo talentované hráče, jakými jsou Jarvis Landry, Olivier Vernon či hvězdný wide receiver Odell Beckham Jr. a myšlenka získat jednoho z nejlepších quarterbacků posledních let byla velice lákavá.

Wilson byl draftován ve třetím kole draftu 2012 a během 128 utkání naházel 29 734 yardů pro 228 touchdownů a 68 interceptionů. Sedmkrát si zahrál v Pro Bowlu a v roce 2013 zvedl nad hlavu Lombardiho trofej. Nesmazatelně se zapsal do historie NFL a patří mezi nejlepší hráče uplynulé dekády. 
Zdroje:
CBS Sports