Majitele Atlanty Falcons poslal miliony na boj s pandemií

Majitele Atlanty Falcons poslal miliony na boj s pandemií Arthur Blank, majitel Atlanty Falcons | zdroj: Bleacherreport

Nebývalou vlnu solidarity strhla pandemie nového koronaviru. Skvělým gestem se blýskl majitel Atlanty Falcons Arthur Blank, který na boj s nákazou poslal 5,4 milionů amerických dolarů.

Sedmasedmdesátiletý miliardář, majitel Falcons i Atlanty United o víkendu oznámil, že pošle 5,4 milionů dolarů atlantské nadaci Response and Recovery Fundation, aby se dostalo pomoci pacientům ve státě Georgia. 

Georgia má dle dostupných informací 620 nakažených a 25 obětí. 

Blank k situaci řekl:

“V naší nadaci jsme vždy věřili, že velký finanční obnos má největší dopad na nejpalčivějších otázky naší společnosti. Jsme v situaci, kdy se musíme spojit, využít naší sílu k řešení výzvy, která nemá hranice a je naprosto bezprecedentní.” 

Spolumajitel společnosti The Home Depot dále přislíbil 100 000 dolarů atlantským veřejným školám a stejnou částku dostane i policejní sbor a neziskové organizace, které poskytují potraviny sociálně slabším. 

Další statisíce dolarů dostane nadace ve státě Montana, kde má Blank registrované své společnosti. Peníze přijdou lidem bez domova a dětským domovům. 

Blank není jediný, kdo se rozhodl pomoci. Finanční prostředky posílají sportovci i byznysmeni z celého světa. Peníze posílají hráči NBA, hráči kopané i hokeje. Zlatan Ibrahimovič daroval miliony italským nemocnicím. Manchesterské fotbalové kluby pomáhají potravinovým bankám. 

Tato bezprecedentní situace ukazuje, jak se lidé dokáží spojit a pomáhat si. Děkujeme Arthuru Blankovi i ostatním, kteří myslí na druhé a pomáhají v boji proti zákeřné pandemii.

Zdroje:
tmz.com