"Má výměna byla od Patriots skvělý tah," říká obránce Cardinals Chandler Jones

"Má výměna byla od Patriots skvělý tah," říká obránce Cardinals Chandler Jones zdroj: Cardinals

Patriots odmítli Jonesovi zaplatit miliony dolarů a poslali ho pryč. Chandler nyní září v dresu Arizony a svému bývalému zaměstnavateli výměnu nevyčítá.

Chandler Jones byl minulý týden v Houstonu, kde jako psychická podpora pomáhal svému bratru Jonovi v přípravě na titulový zápas v polotěžké váze MMA a během svého pobytu si našel čas na rozhovor, ve kterém se rozpovídal o svém působení u Patriots a následné výměně do týmu Arizona Cardinals.

Jones toužil spojit svou kariéru s nejlepší organizací posledních let, ale po své první sezoně, kdy se dokonce dostal do Pro Bowlu a očekával smlouvu na velké peníze, ho Patriots vyměnili za Jonathana Coopera a výběr v druhém kole draftu 2016. Když k výměně došlo, Jones byl velmi zklamaný a nechápal, proč musel tým opustit. Nyní zmoudřel a vysvětlil, že Patriotům nemá nic za zlé.

„Když jsem tehdy mluvil s Billem Belichickem, řekl mi, že můj odchod je pro tým to nejlepší. Nechápal jsem to, ale nyní tomu rozumím. Rok po mém odchodu vyhráli Super Bowl, takže chápu, že se vedení rozhodlo správně – ušetřili peníze a šli po titulu. Nic jim nevyčítám, pochopil jsem, že to bylo v nejlepším zájmu celé organizace.“

Jones v Arizoně podepsal pětiletý kontrakt na 82,5 milionů dolarů, z toho je 53 garantovaných. Patriots mají svou vlastní finanční politiku a Belichick nehodlá obráncům platit velké peníze. Výměna se Patriotům povedla, rok po Jonesově odchodu vyhráli Super Bowl a za ušetřené peníze podepsali Dontu Hightowera a nejlepšího cornerbacka letošní sezony Stephona Gilmora.

Chandler patří mezi nejlepší obránce NFL. Za čtyři sezony v Arizoně zaznamenal 60 sacků, 98 hitů quarterbacka a 17 vynucených fumblů. Letos soupeřil s Nickem Bosou o titul nejlepšího obránce soutěže, ale nakonec skončil těsně druhý. 

Nejmladší člen sportovní rodiny Jonesů Patriotům svou výměnu nevyčítá a zdůrazňuje, že mu angažmá pod Belichickem změnilo život.

„Patrioti mě naučili hrát fotbal. Mám na to angažmá skvělé vzpomínky.“

Zdroje:
CBS Sports