Lamar Jackson zažaloval internetový gigant Amazon

Lamar Jackson zažaloval internetový gigant Amazon zdroj: Ravens

Internetový obchod Amazon neoprávněně prodává zboží s Jacksonovými ochrannými známkami a quarterback Ravens se rozhodl situaci řešit soudní cestou.

Lamar Jackson během pandemie sdílí na sociální sítě vtipná videa a baví fanoušky po celém světě. Nyní ale vyráží do boje s největším internetovým obchodem světa Amazonem. Quarterback Ravens podal žalobu kvůli prodeji nelicencovaného zboží s Lamarovou podobou.

Nejlepší hráč loňské sezony podal ve středu oficiální žalobu na internetový gigant Amazon, který neoprávněně užívá Jacksonovi ochranné známky. Na internetu lze koupit oblečení se slogany “Action Jackson”, “Lamarvelous” a “Not Bad for a Running Back”. Rozehrávač Ravens požaduje okamžité stažení produktů a finanční odškodné, neboť prodejci již z reklamních předmětů finančně profitovali. 

Jacksonův advokátní tým tvrdí, že společnost Amazon svým protiprávním jednáním způsobila finanční ztráty Lamarově společnosti Era 8 Apparel. Running back na pozici quarterbacka, jak se o něm často říká, předváděl v minulé sezoně nadpozemské výkony a jeho společnost se stala známou značkou, která prodává tisíce produktů nejen s motivy talentovaného rozehrávače. 

Zatím není jasné, jak soudní stání dopadnou a lze čekat, že se protáhnout na delší dobu. Lamar žádá náhradu a je jasné, že odmítá ustoupit a chce se nezákonným praktikám Amazonu bránit všemi dostupnými prostředky. 

Třiadvacetiletý rodák z Floridy v loňské sezoně naházel 3127 yardů pro 36 touchdownů a pouhých 6 interceptions. Dále přidal 1206 běhových yardů a 7 touchdownů. S naprostou lehkostí vedl ofenzivu Ravens a i přes brzké vyřazení z playoff byl na konci roku suverénně zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže.

Zdroje:
CBS Sports