"Jsme opravdu nadšeni," říká o sestavě Saints kouč Payton a věří Taysomu Hillovi

"Jsme opravdu nadšeni," říká o sestavě Saints kouč Payton a věří Taysomu Hillovi Sean Payton | zdroj: Profimedia

Taysoma Hilla čeká souboj o sestavu s Jameisem Winstonem. Univerzální hráč a nově příchozí quarterbacka budou krýt záda Drew Breesovi a Sean Payton je z konkurence v útoku nadšený. 

Útok New Orleans Saints patří k tomu nejlepšímu, co současná NFL nabízí. Klubové vedení nezahálelo a přivedlo další útočnou posilu, quarterbacka Jameise Winstona. Bývalý hráč Tampy doplní legendárního Drew Breese a šikovného univerzála Taysoma Hilla. Saints tak mají na postu quarterbacka velkou konkurenci a zároveň náhradu za Breese, který nastoupí do své poslední profesionální sezony. 

Kouč Sean Payton na dálku chválí Taysom Hilla a zdá se, že všestranný hráč brzy převezme štafetový kolík po Drew Breesovi. Šestapadesátiletý kouč se vyléčil z nemoci Covid-19 a plně se připravuje na novou sezonu. O situaci quarterbacků Payton prohlásil:

“Máme quarterbacka ze síně slávy, který hraje stále na nejvyšší úrovni. Máme v týmu také dvě mladé naděje, takže jsme opravdu nadšení. V Taysoma máme velkou důvěru. Až přijde čas a Drew pověsí kopačky na hřebík, vidím ho jako budoucího starting quarterbacka.” 

Saints podepsali Hilla v roce 2017 jako šikovného univerzála, který přidá útoku nový rozměr. Hill během tří let hodil pouhých 13 přihrávek, ale rozšířil možnosti útoku Saints, když nastoupil na pozici receivera či running backa. V loňském ročníku naběhal 156 yardů, zachytil 19 přihrávek pro 234 yardů a 6 touchdownů. 

V playoff naplno ukázal své schopnosti, když doběhl pro 50 yardů, zachytil dvě pasové přihrávky pro 25 yardů a jeden touchdown. 

Jamies Winston v šestadvacetileti letech poprvé mění dres a přichází z Tampy Bay Buccaneers. Winston zkompletoval 61,3 % přihrávek pro 19 737 yardů a 121 touchdownů. Problémem je vysoké číslo interceptionů - 88. Poslední ročník zakončil s málo vídanou bilancí 30 touchdownů a 30 interceptionů. Nevyrovnané výkony a velký počet turnoverů trápí rozehrávače celou kariéru. 

Payton je z posílení týmu nadšený a od obou hráčů očekává velké věci:

“Taysom ví, že bude o místo v sestavě bojovat, to samé Winston. Máme v týmu dva mladé hráče, kteří mají podobné schopnosti. Jsme opravdu nadšeni.”

Zdroje:
CBS Sports