Drew Brees věnoval 5 milionů dolarů a inspiroval další hráče

Drew Brees věnoval 5 milionů dolarů a inspiroval další hráče Drew Brees | zdroj: Profimedia

Velká vlna solidarity pokračuje a hráči NFL věnují nemalé peníze na boj s pandemií nového koronaviru.

Quarterback New Orleans Saints Drew Brees je dalším sportovcem, který pomáhá v boji s nebezpečným koronavirem. Rekordman v počtu pasových yardů ve čtvrtek oznámil, že společně se svou manželkou věnují 5 milionů dolarů na pomoc s rozvozem jídel pro potřebné ve státě Louisiana. 

Brittany a já jsme poslali 5 milionů dolarů na pomoc potřebným v našem státě. Prioritou je pomáhat komunitě v těchto těžkých časech. Rozhodli jsme se spolupracovat s organizací Second Harvest Food Bank a dalšími subjekty, které denně rozvezou 10 tisíc jídel pro děti, seniory či rodiny v nouzi. Pojďme všichni nějak pomoci a společně tyto těžké časy překonáme,” prohlásil vítěz Super Bowlu z roku 2010.

Louisiana, ležící na pobřeží Mexického zálivu, patří mezi nejvíce zasažené státy Severní Ameriky a eviduje více než 120 obětí. Trenér Saints Sean Payton byl prvním pozitivním člověkem z NFL, ale naštěstí nemoc překonal a je plně zdráv.

Brees pokračuje v nastoleném trendu a patří mezi velký počet hráčů i organizací, které pomáhají lidem zasaženým touto bezprecedentní krizovou situací. Jeho spoluhráč z útoku Saints Deote Harris pomůže potravinovým bankám v rodném Baltimoru. V Detroitu pomáhá quarterback Lions Matthew Stafford, na Floridě zafinancoval tisíce jídel pro potřebné cornerback Jaguars Tre Herndon.   

Půl milionů dolarů darovali státu Colorado Denver Broncos, dalších 50 tisíc přidal jejich generální manažer John Elway. V Dallasu pomáhá linebacker Cowboys Sean Lee, který věnoval 150 tisíc amerických dolarů. 

Pomocnou ruku nabídly i hvězdy Cardinals Chadler Jones a DeAndre Hopkins. All-Pro linebacker Chandler Jones zaplatí 150 tisíc obědů pro potřebné v jeho rodném městě Endicott, které leží v nejvíce zasaženém státě New Yorku. Hopkins, nová posila Ariziony, věnuje na boj s pandemií 150 tisíc dolarů.

Zdroje:
NFL.com