Dlouholetá značka TB12 pokračuje. Godwin přenechal číslo 12 Bradymu

Dlouholetá značka TB12 pokračuje. Godwin přenechal číslo 12 Bradymu zdroj: NFL.com

Chris Godwin projevil respekt fotbalové legendě a vzdá se svého čísla 12.

Tom Brady před pár dny šokoval svět a opustil řady New England Patriots. Vybral si slunnou Floridu a tamní organizaci Tampu Bay Buccaneers. Budoucí člen síně slávy spojil svou kariéru s číslem 12, které bude nosit i na dresu nového zaměstnavatele.

Bukanýři v úterý oznámili, že Brady dostane dres s oblíbeným číslem 12, které dříve patřilo wide receiverovi Chrisi Godwinovi. Účastník loňského Pro Bowlu oznámil, že Bradymu své číslo rád přenechá, protože chová k šestinásobnému vítězi Super Bowlu velkou úctu a respekt k tomu, co Brady dokázal za dvacet let v dresu Patriots.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Pennsylvanie nastupoval s dvanáctkou od svých školních let a stejné číslo nosil i tři sezony v dresu Buccaneers. V profesionálním fotbale zachytil 179 přihrávek pro 2700 yardů a 17 touchdownů. Od doby, kdy Brady oznámil příchod na Floridu, byl Godwin terčem častých dotazů, jaké číslo ozdobí jeho dres v letošním ročníku.

„Pořád mi zvonil telefon. Lidé mi psali na Twitteru, Instagramu, posílali textové zprávy a všichni měli stejnou otázku. Zatím jsme to neprobírali, takže uvidíme, jak se dohodneme. Pokud na tom nebude trvat, své číslo si nechám. Ale z úcty k tomu, co dokázal a jakou měl kariéru, mu klidně ustoupím. Ale uvidíme, jak se situace vyvine,“ řekl Godwin před pár dny. Dnes již víme, že své číslo přenechá legendárnímu rozehrávači.

V NFL se často nestává, aby hráč přenechal své číslo nově příchozí posile. Když chce veterán číslo mladšího hráče, většinou se určitým způsobem vyjednává a nově příchozí hráč si může číslo „vykoupit“. Godwin o žádnou kompenzaci nepožádal, protože cítí, že možnost zahrát si s nejlepším quarterbackem historie je dost velká odměna za odevzdání svého oblíbeného čísla.

„Řekl mi, že je nadšený, že spolu můžeme hrát. Je to skvělý pocit. Sledoval jsem celou jeho kariéru a nyní mám příležitost hrát s ním v jednom týmu. Je to pro mě požehnání.“

Přítomnost Goodwina, který v loňském roce chytil 86 přihrávek pro 1333 yardů a 9 touchdownů, a dalšího receivera Mika Evanse jsou hlavní důvody, proč si Brady z řady nabídek vybral Tampu Bay. Bez ohledu na to, jaké číslo ozdobí Godwinův dres, můžeme očekávat ofenzivní koncert a spoustu big plays, které umí Tom Brady jako nikdo jiný.

Podle posledních informací si Godwin vybral dres s číslem 14.

Zdroje:
CBS Sports