Další rekord pro Breese. Stane se dvacátým hráčem, který odehrál dvacet a více sezon.

Další rekord pro Breese. Stane se dvacátým hráčem, který odehrál dvacet a více sezon. zdroj: CBS Sports

Nestárnoucí quarterback míří k pokoření dalšího historického milníku. V září nastoupí do dvacáté sezony v profesionálním fotbale.

Dnes již legendární veterán mezi quarterbacky Drew Brees zažívá poslední roky své úspěšné kariéry a stále v sobě má ten potřebný oheň a zápal bojovat na fotbalových trávnících. Budoucí člen síně slávy se vrátí v září 2020 a opět bude hlavní hybnou silnou útoku New Orleans Saints. V příští sezoně může překovat několik dalších rekordů a opět se nesmazatelně zapsat do historie NFL.

Pokud rozehraje alespoň jeden snap v roce 2020, stane se dvacátým hráčem historie NFL, který nastoupil do dvaceti a více profesionálních sezon.

V jednačtyřiceti letech je Brees lídrem v počtu pasových yardů (77 416) a pasových touchdownů (547). Quarterback New England Patriots Tom Brady je druhý s číslem 74 571 yardů a 541 touchdownů. V příští sezoně tedy může opět dojít k souboji velikánů, avšak nad pokračováním Toma Bradyho stále visí otazník. Nejlepší hráč historie NFL samozřejmě také patří mezi dvacítku nejdéle sloužících hráčů.

Drew oznámil, že prodlouží smlouvu v New Orleans a odehraje patnáctou sezonu mezi Svatými. V minulosti se dočkal prstenu pro vítěze Super Bowlu a v budoucnu zamíří do síně slávy. Z devatenácti hráčů, kteří dosáhli stejného milníku, je spousta v NFL All Time Teamu, stejně tak i v síni slávy amerického fotbalu.

Brees je příkladem dlouhověkosti a věrnosti jednomu klubu. Může se opět připojit k Bradymu a stát se druhým quarterbackem, který svých dvacet sezon odkroutil pouze ve dvou či méně organizacích. Pouze pět quarterbacků zasáhlo do tolika sezon NFL a před Breesem je samozřejmě Tomy Brady, Brett Favre, Earl Morrall, Vinny Testaverde a především přírodní a nadčasový úkaz – Goerge Blanda, který odehrál neuvěřitelných šestadvacet ročníků.

Ačkoliv získal pouze jeden prsten pro vítěze Super Bowlu, patří Drew Brees mezi legendy a nejlepší hráče v dějinách amerického fotbalu. Ústřední postava silného útoku Saints hodlá znovu útočit na historické rekordy a ještě více se zapsat do historie amerického fotbalu.

Zdroje:
NFL.com