Vikings uplatní franchise tag na safetyho Harrise. Vydělá si přes 11 milionů dolarů

Vikings uplatní franchise tag na safetyho Harrise. Vydělá si přes 11 milionů dolarů Anthony Harris | zdroj: NFL.com

Free safety Anthony Harris je v Minnesotě nad míru spokojený a hodlá zde ukončit kariéru. Na podpis dlouhodobé smlouvy zatím nespěchá. Vikingové uplatnili na hráče franchise tag a udrží ho v klubu i v příští sezoně. 

Free safety Minnesoty Vikings Anthony Harris vyjádřil touhu spojit zbytek kariéry s tamní organizací a příští rok očekává podpis mnohamilionové smlouvy. Po rozhovoru s generálním manažerem Rickem Spielmanem došlo k vzájemné dohodě a vikingové na zkušeného safetyho uplatní tzv. franchise tag. 

Harris situaci okomentoval na sociálních sítích a neskrývá nadšení, že zůstane na severu Spojených států.

“Minnesota se během posledních let stala mým domovem a já se tu chci neustále rozvíjet. Nechám svého agenta, aby jednal s vedením organizace, ale jsem nadšený, že tu můžu být i v roce 2020. Těším se, co letošní sezona přinese. Těším se na nové výzvy a především chci Minnesotu dostat do Super Bowlu, protože máme nejlepší fanoušky na světě, kteří si úspěch rozhodně zaslouží.” 

Spekulovalo se, že Harris Vikings opustí a bude si hledat nové angažmá. Management organizace, ale otočil a rozhodl se na zkušeného zadáka uplatnit franchise tag, který mu přinese téměř 11 a půl milionů dolarů. 

Osmadvacetiletý rodák z Virginie studoval na tamní univerzitě a v základní sestavě se objevil celkem pětatřicetkrát. Zaznamenal 289 tacklů, dva sacky a 11 interceptionů. Navzdory výborným výkonům nebyl draftován a do Minnesoty přišel v roce 2015 jako volný hráč. Doposud odehrál 65 utkání a zářil především v minulé sezoně. Napočítal 180 tacklů, jeden vynucený fumble a především 9 interceptionů, což je druhé největší číslo minulého ročníku.

Zdroje:
CBS Sports