Reed ani šest měsíců po otřesu mozku nesmí hrát. Redskins s ním nadále nepočítají

Reed ani šest měsíců po otřesu mozku nesmí hrát. Redskins s ním nadále nepočítají zdroj: Profimedia

Jordan Reed během kariéry utrpěl již sedm otřesů mozku a vedení Redskins s hráčem ukončí smlouvu.

Tight End Washingtonu Redskins Jordan Reed je stále mimo hru. Ve třetím zápase loňského preseason utrpěl další otřes mozku a do sezony nezasáhl. I po šesti měsících je stále na seznamu hráčů s otřesem, ale dle zákulisních informací by měl být v blízké době již uschopněný ke hře. Nyní se však spekuluje, že vedení organizace došla trpělivost a s devětadvacetiletým hráčem rozváže smlouvu.

Nový kouč Redskins Ron Rivera začal minulý týden připravovat sestavu pro příští sezónu a uvolněním Reeda získá dost místa pod hranicí platového stropu. Reed má před sebou ještě dva roky z platného kontraktu, které mu přinesou 46 milionů dolarů.

Rodák z Connecticutu ani zdaleka nenaplnil svůj potenciál, protože jeho kariéru výrazně brzdí častá zranění. Kromě sedmi otřesů mozku laboroval i se zraněním nohy, palce a stehenního svalu, což ho vyřadilo ze hry pro celou letošní sezonu. Nejlepší fotbal předváděl v roce 2015, kdy doběhl pro 952 yardů s 87 zachyceními a skóroval 11 touchdownů. Další roky šla čísla výrazně dolů právě kvůli častým zdravotním problémům. V letech 2016 až 2018 odehrál pouze 31 utkání, ve kterých zaznamenal 10 touchdownů.

Pozice tight enda trápila Redskins celou sezónu, neboť Vernon Davis také utrpěl otřes mozku, odehrál pouze čtyři utkání a z klubu začátkem roku odešel.

Viceprezident klubu Doug Williams na adresu týmových tight endů řekl: „Je zřejmé, že naši tight endi nejsou tam, kde je chceme mít.“

Nedávno organizaci Redskins navštívil Greg Olsen, který byl po sezoně volným hráčem, ale k jednání nakonec nedošlo, protože si Olsen vybral Seattle Seahawks.

Ron Rivera po svém příchodu začal okamžitě přebudovávat tým a zbavil se cornerbacka Joshe Normana a wide receivera Paula Richardsona. Oba hráči brali obrovské peníze, ale svůj potenciál na hřišti nenaplnili. Norman byl nejlépe placeným cornerbackem ligy s platem 75 milionů dolarů, druhý jmenovaný měl smlouvu na další tři roky s garantovaným platem 40 milionů dolarů.

Jordan Reed je dalším sportovcem, kterému zdravotní problémy ničí kariéru. Otřes mozku je jedním z nejhorších zranění a nejvíce decimuje hráče hokejové NHL. Na druhou stranu vedení Redskins se nelze divit, protože platit miliony dolarů hráči, který je celý rok mimo hru, není ekonomicky výhodné a klub se raději poohlédne někde jinde.