Přichází úspěšný trenér z univerzitního fotbalu. Matt Rhule povede Panthers

Přichází úspěšný trenér z univerzitního fotbalu. Matt Rhule povede Panthers zdroj: si.com

Matta Rhula čeká premiéra na lavičce NFL. Do Caroliny přichází čerstvý vítr z NCAA.

Koncem loňského roku vedení Caroliny Panthers odvolalo dlouholetého trenéra Rona Riveru, který se připojil k Washingtonu Redskins. Panteři nezůstali bez trenéra příliš dlouho, z univerzitního týmu Baylor Bears přichází Matt Rhule.

Matt Rhule je čtyřiačtyřicetiletý rodák z New Yorku a bývalý linebacker, který patnáct let trénoval v univerzitním fotbale, kde si udělal velké jméno. V loňském roce byl zvolen nejlepším koučem BIG 12 konference NCAA. Jako asistent působil v New Yorku Giants v roce 2012.

Rhule měl na stole několik nabídek, nejvážnější přišla opět z Giants, ale z jednání sešlo. Do New Yorku přišel Joe Judge a Rhule poslouchal další nabídky. Ta nejzajímavější přišla z posledního týmu divize NFC South Caroliny Panthers. Údajně by se mělo jednat o sedmiletý kontrakt v hodnotě 60 milionů dolarů plus bonusy.

Panthers byli založeni v roce 1995 a na výraznější úspěch zatím čekají. Osmkrát se probojovali do playoff, ale bez výraznějšího úspěchu. Majitel organizace David Tepper investuje do klubu nemalé finanční prostředky a touží po úspěchu. Matt Rhule je trenérský inovátor, který povznesl univerzitní fotbal na vyšší úroveň. Panthers, kteří skončili sezonu s bilancí 5–11 potřebují nový impuls a výměna trenéra je prvním krokem na cestě k lepším zítřkům.

Zdroje:
CBS Sports