Překonal vážnou nemoc, ale i tak Travis Frederick končí kariéru

Překonal vážnou nemoc, ale i tak Travis Frederick končí kariéru Travis Frederick | zdroj: Profimedia

Travis Frederick před dvěma lety prodělal vážnou chorobu, která výrazně ovlivnila jeho život. V pouhých devětadvaceti letech se rozhodl ukončit profesionální kariéru. 

Hvězda ofenzivní lajny Dallasu Cowboys a potencionální člen síně slávy Travis Frederick v devětadvaceti letech končí profesionální kariéru. Před dvěma lety bojoval se vzácnou nemocí a její následky nedokázal patřičně překonat. 

Frederick trpěl takzvaným Guillainův-Barrého syndromem, což je nemoc, která se projevuje paralýzou a slabostí nohou, postupně se rozšiřuje do horních končetin a paralyzuje šlachové reflexy.

Centr ofenzivní lajny vynechal celou sezonu 2018, ale v loňském roce se na hřiště vrátil, odehrál plný počet utkání a byl zvolen do Pro Bowl týmu. Rodák z Wisconsinu v pondělí vydal prohlášení, ve kterém popsal, že již není tím hráčem, kterým býval a raději pověsí kopačky a helmu na hřebík.

“Každý den jsem čelil problému: nemohu již hrát na své nejlepší možné úrovni. Hrát jen dobře není to, co od sebe očekávám a moji spoluhráči si to nezaslouží. To je důvod, proč jsem se rozhodl ukončit kariéru." 

Travis odehrál v NFL 96 utkání, ale další bohužel nepřidá. Nucená pauza v sezoně 2018 mu otevřela oči a částečně připravila na život mimo fotbalové trávníky.

“Kvůli své nemoci jsem čelil potencionálnímu konci kariéry a to mě nutilo přemýšlet o životě po fotbale. Musel jsem se připravovat na konec v profesionálním fotbale a po měsících rozjímání jsem ten krok přijal a překvapivě ho i vítám.”

Ofenzivní lineman podepsal v roce 2016 smlouvu na 56 milionů dolarů a stal se nejlépe placeným centrem soutěže. V minulé sezoně se zařadil mezi hráče, kteří předvedli největší kariérní návrat a znovu vedl lajnu, která chránila quarterbacka Daka Prescotta. Zdraví je přednější, a proto se hráč rozhodl ukončit kariéru. Kovboje teď čeká nelehký úkol nahradit jednoho z nejlepších linemanů v profesionálním fotbale. 

Sám hráč se k situaci vyjádřil na svém Twitterovém účtu:

Zdroje:
tmz.com