Payton se uzdravil z nákazy koronavirem. Přestup Brockerse do Ravens je kvůli pandemii nejistý

Payton se uzdravil z nákazy koronavirem. Přestup Brockerse do Ravens je kvůli pandemii nejistý zdroj: neworleanssaints.com

Dobrá zpráva oblétla sportovní svět. Sean Payton zdolal nákazu a je plně zdráv. Defenzivní lineman Michael Brockers nemůže podstoupit zdravotní prohlídku, rozmyslí si Ravens jeho přestup? 

Trenér New Orleans Saints Sean Payton minulý týden oznámil, že se nakazil novým typem koronaviru. Ve středu ovšem přišla pozitivní zpráva. Dlouholetý kouč Saints nákazu překonal a je plně zdráv. 

“Vedu si dobře, včera jsem byl prohlášen za zdravého. Byl to dlouhý proces, snažil jsem se o té nemoci získat co nejvíce informací. Ve zprávách se o tom mluví 24 hodin denně.” 

“Měl jsem štěstí. Zůstal jsem doma a jako všichni ostatní jsem zkoušel zabít čas. Cítím se dobře. Bohužel se neztratila má velká chuť k jídlu a hodně koukám na Netflix."

Payton se o nákaze dověděl 19. března a byl prvním nakaženým člověkem v NFL. Zároveň apeloval na občany, aby dodržovali nařízení a poslouchali příslušné úřady.

“Nejsme neporazitelní a každý z nás se může nakazit. Nakazili se sportovci i politici. Princ Charles je také nakažený, takže nezáleží na tom, jestli žijete v bytě nebo na zámku,” dodal vítěz Super Bowlu z roku 2009.

Opatření kvůli koronaviru ohrožují přestup Michaela Brockerse 

Bývalý defenzivní lineman Los Angeles Rams Michael Brockers se před pár dny dohodl s Ravens na tříleté smlouvě zaručující 30 milionů dolarů. Kvůli světové pandemii ale zavádí NFL různá opatření a je možné, že k velkému přestupu nakonec nedojde. 

Brockers byl na návštěvě u nezávislého lékaře a z jeho zprávy vyplývá, že devětadvacetiletý obránce má problémy s kotníkem, který hráče trápil celou loňskou sezonu. Kvůli zavedeným opatřením je pro Ravens složité zjistit, v jakém zdravotním stavu se defenzivní lineman skutečně nachází. 

Vedení Ravens má velký zájem přivést Brockerse do týmu, protože uvolnilo Michaela Pierce a Chrise Wormleyho a nutně potřebuje zalepit díru v sestavě. Jenže od středy platí v NFL přísná pravidla zakazující lékařům i jiným osobám vstupovat do tréninkových center a zařízení.

Půjde vedení Ravens do rizika a nabídne 30 milionů hráči, který není stoprocentně zdráv? Ian Rapoport z NFL Network prohlásil:

“Zdá se, že Brockers opravdu bude krkavcem, ale nejsou si jistý jeho kotníkem. Kluboví lékaři jeho zdravotní stav nezkoumali.”

Zdroje:
CBS Sports