Kluby NFL musí kvůli pandemii uspořádat tréninkové kempy pouze na svých stadionech

Kluby NFL musí kvůli pandemii uspořádat tréninkové kempy pouze na svých stadionech zdroj: cheatssheet

Vedení NFL vydalo směrnici, která klubům zakazuje cestování a pořádaní tréninkových kempů mimo domácí prostory. 

Nekončící pandemie koronaviru ovlivňuje život nejen běžným občanům, ale i profesionálním sportovcům. Hráči NFL nejsou výjimkou. Vedení soutěže v úterý informovalo všech 32 týmů o tom, že tréninkové kempy proběhnou výhradně v týmových zařízeních. 

Komisař NFL Roger Goodell vydal prohlášení:

“Věřím, že děláme správné kroky k zajištění zdraví i bezpečnosti hráčů a trenérských štábů. NFLPA souhlasí s tímto rozhodnutím, které bylo učiněno s cílem snížit možná rizika. Organizace se vyhnou povinnosti čistit dvě tréninková zařízení, dále se omezí cestování a pohyb nejen hráčů, ale i zaměstnanců, kteří často bydlí daleko od tréninkových center. Omezí se také možnost kontaktu mezi hráči různých klubů. Tyto kroky se provádějí v sezoně 2020 a neočekává se, že budou v platnosti i v následující sezoně.” 

Tato směrnice se přímo týká například organizací Pittsburghu Steelers, Dallasu Cowboys či Indianapolis Colts, které jsou zvyklé uspořádat své tréninkové kempy na vzdálených místech. 

Carolina Panthers od roku 1995 tradičně pořádá svůj tréninkový kemp na Wofford Colage ve Spartanburghu v Jižní Karolíně. Kvůli nové směrnici se klub rozhodl tréninkový kemp poprvé přesunout na jiné místo. Lokace zatím nebyla veřejně oznámena. 

Vedení Dallasu Cowboys si s touto situací nemusí lámat hlavu, protože kovbojové mají supermoderní tréninkové centrum ve městě Frisco v Texasu, které splňuje všechny potřebné parametry. Cowboys se tak nedostanou do kontaktu se širokou fanouškovskou základnou v Jižní Kalifornii. 

Buffalo Bills nebudou moci trénovat na St. John Fisher College v Rocesteru ve státě New York. Steelers zruší kemp v Saint Vincente College ve městě Latrobe na jihozápadě Pensylvánie.

Pořádání tréninkových kempů ve vzdálených lokalitách otevírá možnosti pro lepší interakci s fanoušky či získání levnějšího ubytování. Hráči navíc nejsou ničím rozptylování a mohou se soustředit pouze na tréninkové jednotky. 

Některé organizace toto rozhodnutí částečně poškodí, protože přijdou o možnost propagace klubu a získání nových fanoušků mimo hostující města. NFL je jednou z mála soutěží, která má odstartovat podle plánu a vedení soutěže dělá vše proto, aby zajistilo bezpečí a zdraví všech členů týmu i jejich zaměstnanců. 

Zdroje:
NFL.com