Jason Garrett konečně opouští lavičku Dallasu Cowboys

Jason Garrett konečně opouští lavičku Dallasu Cowboys zdroj: Yahoo Sports

Vedení Cowboys došla trpělivost. Jason Garrett po letech v klubu končí. 

Garrett strávil v Dallasu dlouhých 12 let. V roce 2007 přišel k týmu jako ofenzivní koordinátor a o tři roky později převzal hlavní trenérské křeslo. Nyní se majitelé organizace rozhodli situaci v klubu změnit a do příští sezony Cowboys vstoupí pod vedením nového kouče. 

Majitel Dallasu Jerry Jones vždy pevně stál na straně Jasona Garretta. Trpělivost ale má své meze a další neúspěšná sezona zlomila Garrettovi vaz. Dallas skončil na druhém místě divize NFC East s bilancí 8-8. Především proti silným soupeřům Kovbojové tápali a rozhodující utkání sezony na půdě Eagles také nezvládli. Tým okolo Daka Prescotta má velký potenciál, ale Garrett patrně nedokázal z hráčů vyždímat to nejlepší. 

Trenérská změna se zdá být logickým krokem, který může tým znovu nastartovat a vrátit mezi nejlepší týmy NFL. V zákulisí se spekuluje že vedení Dallasu již jedná s novými trenérskými tvářemi. Mluví se například o bývalém kouči Washingtonské univerzity Chrisi Petersenovi či Danu Mullenovi, který skvěle vychází s největší hvězdou týmu Dakem Prescottem.

Cowboys se tedy připojili k organizacím Giants, Browns a Panthers, které také hledají nového trenéra.

Zdroje:
CBS Sports