J. J. Watt zůstává klidný a nespěchá s podpise nové smlouvy. "Teď není vhodná doba."

J. J. Watt zůstává klidný a nespěchá s podpise nové smlouvy. "Teď není vhodná doba." J. J. Watt | zdroj: Bleacherreport

J. J. Watt patří mezi základní stavební kameny Houstonu Texans již mnoho let. Stávající smlouva mu končí za dva roky a hráč na její prodloužení zatím nijak netlačí. 

J. J. Watt patří k nejlepším a zároveň nejoblíbenějším obráncům napříč NFL. Miláček fanoušků Texans nastupuje v tamní organizaci od sezony 2011 a zatím netrvá na prodloužení kontraktu, který vyprší v roce 2022.

Výběr v prvním kole draftu 2011 k nové smlouvě řekl:

“Teď není nutné řešit další smlouvu. Není vhodná doba. Nebudu od klubu nic požadovat. Když bych si nyní řekl o prodloužení smlouvy nebo větší peníze, udělal bych špatný krok." 

Watt má smlouvu na 15,5 milionů dolarů v sezoně 2020 a 17,5 milionů v roce 2021. Problémem pětinásobného Pro Bowlera je chatrné zdraví. Ve třech z posledních čtyř sezon vždy bojoval se zraněními a i to je možný důvod, proč vedení hráči zatím nenabídlo prodloužení stávajícího kontraktu. V minulém ročníku odehrál pouze 8 utkání včetně prvního kola playoff.

“Mým cílem pro každou sezónu je pomoci týmu. Znamená to zůstat zdravý a hrát na nejvyšší možné úrovni.”

Pokud zůstane zdraví i v letošní sezoně, tak prodloužení smlouvy jistě brzy přijde. Watt ve své dlouhé kariéře zaznamenal 479 tacklů, 96 sacků quaterbacka, 23 vynucených fumblů a dokonce dvakrát skóroval touchdown. Bezesporu patří mezi největší postavy NFL a právem byl vybrán do nejlepšího týmu uplynulých deseti let.

Zdroje:
NFL.com