Drew Brees nesouhlasí s pokleknutím při hymně. Sklízí kritiku od spoluhráčů, fanoušků a dalších hvězd

Drew Brees nesouhlasí s pokleknutím při hymně. Sklízí kritiku od spoluhráčů, fanoušků a dalších hvězd Drew Brees | zdroj: Profimedia

Drew Brees respektuje státní vlajku a během hymny odmítá pokleknout. Jeho vyjádření rozhořčilo světové sportovní hvězdy. 

Drew Breese vyvolal rozruch na sociálních sítích. Quarterback New Orelans Saints prohlásil, že odmítá kleknout během americké hymny z respektu ke státní vlajce. Pokleknutí během národní hymny se stalo symbolem boje s rasismem a právy afroameričanů ve Spojených státech. 

Jako první poklekl v roce 2016 Colin Kaepernik, aby poukázal na policejní brutalitu vůči černošskému obyvatelstvu. Brees byl v rozhovoru dotázán, co si myslí o současné situaci vypjaté situaci a poznamenal, že nesouhlasí s klečením během státní hymny a neúctou k vlajce Spojených států amerických. 

Vražda George Floyda vyvolala masivní protesty napříč celou zemí a sportovní celebrity vyjadřují podporu boje s rasismem. Breesovo prohlášení nenechalo chladným nejen spoluhráče a soupeře z NFL, ale i hvězdu basketbalu LeBrona Jamese a další profesionální sportovce. 

Nestává se často, aby wide receiver veřejně kritizoval svého quarterbacka, ale přesně to udělal hvězdných Michael Thomas. Ostře se vymezil proti Breesovo prohlášení a své pocity zveřejnil na svém twitterovém účtu

S ještě ostřejším prohlášením přišel safety Malcolm Jenkins, který svému rozehrávači vzkázal, ať raději drží jazyk za zuby.

 Rozhořčení ukázal i bývalý noise tackle Lions Damon Harrison.

A závěrem uvádíme i prohlášení LeBrona Jamese, nejlepšího světového basketbalisty, který dlouhá léta bojuje s rasismem a sociální nerovností. 

Jeden z nejlepších hráčů v dějinách NFL určitě netušil, jakou vlnu nevole svým prohlášením rozpoutá. 

"Miluji a respektuji své spoluhráče a co se týče rasové spravedlnosti, vždy stojím za nimi," poznamenal Brees.

NA internetu se objevila videa fanoušků, jak pálí Breesovy dresy a protestující skandující "F.uck Drew Brees!". 

Druhý den přispěchal sám Brees s omluvou na svém instagramu. Uvidíme, jak se tato kauza projeví na pohodě v kabině Saints v blížící se sezoně.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I would like to apologize to my friends, teammates, the City of New Orleans, the black community, NFL community and anyone I hurt with my comments yesterday. In speaking with some of you, it breaks my heart to know the pain I have caused. In an attempt to talk about respect, unity, and solidarity centered around the American flag and the national anthem, I made comments that were insensitive and completely missed the mark on the issues we are facing right now as a country. They lacked awareness and any type of compassion or empathy. Instead, those words have become divisive and hurtful and have misled people into believing that somehow I am an enemy. This could not be further from the truth, and is not an accurate reflection of my heart or my character. This is where I stand: I stand with the black community in the fight against systemic racial injustice and police brutality and support the creation of real policy change that will make a difference. I condemn the years of oppression that have taken place throughout our black communities and still exists today. I acknowledge that we as Americans, including myself, have not done enough to fight for that equality or to truly understand the struggles and plight of the black community. I recognize that I am part of the solution and can be a leader for the black community in this movement. I will never know what it’s like to be a black man or raise black children in America but I will work every day to put myself in those shoes and fight for what is right. I have ALWAYS been an ally, never an enemy. I am sick about the way my comments were perceived yesterday, but I take full responsibility and accountability. I recognize that I should do less talking and more listening...and when the black community is talking about their pain, we all need to listen. For that, I am very sorry and I ask your forgiveness.

Příspěvek sdílený Drew Brees (@drewbrees),Čen 4, 2020 v 5:22 PDT

Zdroje:
CBS Sports