"Dak Prescott zůstane v Dallasu," myslí si legenda klubu Troy Aikman

"Dak Prescott zůstane v Dallasu," myslí si legenda klubu Troy Aikman Dak Prescott | zdroj: Newsweek

Cowboys využili na Daka Prescotta franchise tag a nadále jednají o dlouhodobé smlouvě. Trojnásobný vítěz Super Bowlu Troy Aikman je přesvědčen, že hvězdný hráč v klubu zůstane. 

Člen fotbalové síně slávy a bývalý quarterback Dallasu Cowboys Troy Aikman nepropadá panice a věří, že kovbojové naleznou společnou řeč s Dakem Prescottem a domluví se na společné budoucnosti a kontraktu za desítky milionů dolarů.  

Dlouholetý rozehrávač Dallasu, který s týmem získal tři Super Bowly, na adresu svého mladého nástupce prohlásil:

“Překvapilo mě, že se o Dakově smlouvě tolik debatuje. Ať bude hrát pod franchise tagem, nebo novou smlouvou, rozhodně zůstane tady.”

“Miluji Daka a jeho hru. Nezáleží mu na osobních statistikách, chce jen vyhrávat. Je to přirozený vůdce a spoluhráči ho milují. Zaplatil bych mu kolik si jen přeje. Neříkám nic, co by kovbojové nevěděli. Zaplatí mu a Dak si vydělá velké peníze a zůstane v Dallasu dlouhé roky. Čekal jsem, že místo franchise tagu bude mít dávno dlouhodobý kontrakt.” 

Ikona klubu odhalila nedávný rozhovor s linebackerem Seanem Leem, které potvrdil, že kabina za Prescottem stojí a plně mu důvěřuje.

“Potkal jsem Seana v Santa Barbaře a mluvili jsme o Dakovi. Řekl jsem, že ho obdivuji a jsem jeho velký fanoušek. Sean odpověděl, že souhlasí a Dakovi fandí stejně jako všichni hráči v kabině.” 

K situaci ohledně nové smlouvy se vyjádřil i NFL insider Ian Rapoport:

“Nedokážu si představit, že by se smlouva podepsala před 15. červencem. Když jsou hráči označeni franchise tagem, tak je to obvyklá situace, ale Dak dostal 30 milionů dolarů za rok. Troy Aikman má pravdu, Cowboys chtějí Dakovi zaplatit velké peníze. Zařadil by se mezi nejlépe placené quarterbacky NFL. Jediným problémem je délka smlouvy. Organizace nabízí pětiletý kontrakt, Prescott chce smlouvu na čtyři sezony. To je kámen úrazu, který musí do července odstranit.” 

Prescott v loňské sezoně dosáhl kariérního maxima v počtu úspěšných přihrávek - 388, napočítal 4092 yardů a 30 touchdownů. Potvrzuje každoroční herní zlepšení a očekává se, že v příštím roce statistiky opět vylepší. Cowboys před nedávnem podepsali pětiletý kontrakt s receiverem Amari Cooperem, který si vydělá 100 milionů dolarů. Running back Ezekiel Elliott patří mezi nejlépe placené running backy celé soutěže. Cowboys mají tedy problémy s platovým stropem a miliony pro Prescotta jim finanční situaci rozhodně neulehčí.

Zdroje:
NFL.com