Dak Prescott jedná s Dallasem o nové smlouvě

Dak Prescott jedná s Dallasem o nové smlouvě zdroj: CBS Sports

Prescott údajně odmítl nabídku na 33 milionů dolarů za sezonu. Sleví ze svých požadavků a domluví se s vedením Cowboys?

Brzy se otevře přestupové okno pro volné hráče a proto se Dak Prescott s vedením Dallasu Cowboys vrátil k jednacímu stolu. Prescottův agent Todd France se v Indianapolis sešel se zástupci Dallasu, aby prodiskutovali podmínky nové smlouvy.

Jednání začala již během září a v loňské sezoně Prescott potvrdil, proč si zaslouží milionový kontrakt a jasnou pozici starting quarterbacka. Dak zaznamenal 4 902 pasových yardů, 30 touchdownů s průměrem 8,2 yardů na pokus.

Kovbojové chtějí situaci vyřešit co nejdříve, ale nyní se jednání zastavila kvůli rozhovorům mezi ligou a asociací hráčů NFL o nové kolektivní smlouvě.

Výkonný viceprezident Cowboys Stephen Jones řekl novinářům: „Chtěli jsme vědět, jak bude smlouva vypadat. Je zřejmé, že nová kolektivní smlouva bude mít velký vliv na budoucí kontrakty.“

Kolektivní smlouva má být schválena během několika dní a čím dříve k tomu dojde, tím dřív se vyřeší situace kolem Daka Prescotta.

„Dak je náš quarterback a bude jím i spousty dalších let. Obrovsky ho respektujeme,“ dodal Jones.

Nový kouč Dallasu Mike McCarthy dodal: „Jsme tam, kde jsme s Dakem chtěli být. To jak situaci řeší mluví samo za sebe. Už jsem si v minulosti prošel vyjednáváním se spoustou hráčů. Není nutné spěchat, stačí být trpělivý a dohodneme se. Prescott očekává velkou smlouvu, kterou dostane.“

McCarthy zůstává pozitivní, ale spekuluje se, že Prescott odmítl nabídku na roční příjem 33 milionů dolarů. Chris Jones cenovku nepotvrdil, ale pravděpodobně se jedná o velké peníze.

„Nechci zacházet do detailů, ale nabídli jsme mu opravdu lukrativní smlouvu. Chceme, aby s ním bylo dobře zacházeno a dostal zaplaceno tak, jak si zaslouží.“

Zdroje:
CBS Sports