"Chci být kovbojem na celý život," říká Cooper. Dostane miliony?

"Chci být kovbojem na celý život," říká Cooper. Dostane miliony? zdroj: CBS Sports

Majitele Cowboys Jerryho Jones čeká složitá situace. Musí v týmu udržet nejen Daka Prescotta, ale i wide receivera Amari Coopera, který se může stát volným hráčem.

Nejen Dak Prescott, ale i Amari Cooper řeší svou budoucnost. Jeden z nejlepších wide receiverů soutěže, který v sezoně zachytil 79 přihrávek pro 1189 yardů a 8 touchdownů, touží spojit svůj život s Dallas Cowboys a věří, že brzy podepíše nový lukrativní kontrakt.

Pětadvacetiletý rodák z Miami, který do Dallasu přišel z Oaklandu Riders, se stane volným hráčem, pokud na něj kovbojové neuplatí franchise tag. Vedení Cowboys stále čeká, zda bude schválena nová kolektivní smlouva a je připraveno Cooperovi nabídnout milionový kontrakt a status klubové super hvězdy.

Majitel klubu, miliardář Jerry Jones, se o své hráče skvěle stará a může Cooperovi nabídnout podmínky jako málokterá organizace v profesionálním sportu. Amari to dobře ví a prohlásil, že z Dallasu rozhodně nikam neutíká.

„Miluji být kovbojem a hrát v Dallasu. Miluji zde úplně všechno. Atmosféra a aura okolo klubu je úžasná. Chci být kovbojem na celý život.“

Atmosféra v klubu je jedna věc, ale rozhodují peníze.

Smlouva skončila několika hráčům, včetně quarterbacka Daka Prescotta a pokud bude příští týden schválena nová kolektivní smlouva, Dallas může udělit franchise tag pouze jednomu hráči a tím bude Prescott. Pokud k tomu dojde, Cooper se stane volným hráčem a může jednat s ostatními organizacemi.

Cooper řekl, že jeho souhra s Prescottem funguje skvěle. Navíc mají skvělý vztah a mimo hřiště jsou velcí kamarádi.

„Je důležité, že si rozumíme a máme spolu výborný vztah. Někdy můžete získat nového quarterbacka z draftu nebo výměny a souhra s týmem není tak dobrá. Proto si myslím, že je důležité, abychom zůstali spolu a pokračovali v naší spolupráci.“  

Jerry Jones po loňské neúspěšné sezoně vyhodil trenéra Jasona Garretta a přivedl Mika McCartyho. Nový kouč potřebuje kvalitní ofenzivní hráče a nejen Prescott, ale i Cooper patří mezi nejlepší hráče celé soutěže a udržet je pro příští sezony je klíčový úkol pro celé vedení hrdého týmu z Dallasu.

Zdroje:
NFL.com