Cam Newton propuštěn. Kam zamíří talent sužovaný zraněními?

Cam Newton propuštěn. Kam zamíří talent sužovaný zraněními? Cam Newton | zdroj: CBS Sports

Bývalý MVP si hledá nové působiště. Ozve se Belichick z New England Patriots?

Vedení Caroliny Panthers na svém webu oznámilo, že ukončilo spolupráci s quarterbackem Camem Newtonem. Třicetiletý rozehrávač po devíti letech mění působiště a hledá si nového zaměstnavatele. 

Generální manažer Panthers Marty Hunrey řekl:

“Cam pro naši organizaci znamenal opravdu mnoho. Každý viděl, jak skvěle hrál a prezentoval se na hřišti. Měl jsem tu čest ho sledovat i mimo hřiště a málokdo viděl, jak tvrdě pracoval a trénoval. Bude považován za jednoho z nejlepší hráčů v historii našeho týmu. Měl velký vliv jak na organizaci, tak na celou komunitu.”

Panteři v úterý oznámili, že si dlouholetý hráč může hledat nové angažmá. Newton byl vybrán v prvním kole draftu 2011 a během devíti let pomohl Carolině třikrát vyhrát divizi NFC South. V sezoně 2015 byl zvolen MVP - nejužitečnějším hráčem soutěže. 

Držitele Heismanovy trofeje brzdí četná zranění. V loňské sezoně nastoupil k pouhým dvěma utkání, a to byl hlavní důvod pro ukončení dlouholeté spolupráce. Management Caroliny ovšem nezaváhal a ihned přivedl náhradu v podobě Tedy Bridgewatera, který podepsal tříletý kontrakt na 63 milionů dolarů. 

Newton se stane žhavým zbožím a pravděpodobně nejžádanějším hráčem na přestupovém trhu. Trojnásobnému Pro Bowlerovi se ale seznam zájemců povážlivě tenčí. Chicago Bears přivedli Nicka Folese, aby soupeřil s Mitchellem Trubiskym. LA Charges spoléhají na Tyroda Taylora, Patriots podepsali veterána Briana Hoyera. Ale právě přestup k družině Billa Belichicka dává největší smysl. Newton je ostřílený a zkušený quarterback a hráč, který přesně zapadá do filozofie New England Patriots. 

Během devíti let v Carolině Newton naházel 29 041 pasových yardů pro 182 touchdownů a 108 interceptions, dále doběhl pro 4086 běhových yardů a 58 touchdownů.  

Zdroje:
NFL.com