Bears i Raiders získali nové quarterbacky. Strong safety Jenkins se vrací domů

Bears i Raiders získali nové quarterbacky. Strong safety Jenkins se vrací domů zdroj: CBS Sports

Přestupové okno je otevřené dokořán a týmy neustále posilují své soupisky. Novou štaci našli Foles, Mariota i Jenkins.

Nick Foles posílí medvědy z Chicaga

Chicag Bears před pár hodinami podepsali vítěze Super Bowlu, quarterbacka Nicka Folese. Jacksonville Jaguars získali výběr ve čtvrtém kole draftu.

Nick Foles na sebe upoutal pozornost, když nastoupil do Super Bowlu 2017 a pomohl Eagles vybojovat jejich jedinou Lombardiho trofej. Jedenatřicetiletý quarterback svým výkonem doslova šokoval celý svět a stal se nejužitečnějším hráčem finálového utkání. 

Z Philadelphie před loňskou sezonou odešel do Jacksonville, ale kvůli zranění odehrál pouhé čtyři zápasy, ve kterých zkompletoval 77 přihrávek pro 736 yardů a 3 touchodowny. Jaguáři platili Folesovi 30 milionů dolarů a jeho odchodem získají prostor pod platovým stropem, který bezesporu využijí a posílí stávající kádr. 

Rodák z Texasu, který společně s Drew Breesem drží rekord v počtu touchdownů v jednom utkání (7), bude o místo starting quarterbacka soupeřit s Mitchellem Trubiskym. Dvojka draftu a Pro Bowler roku 2018 podává nevyrovnané výkony a místo viditelného zlepšení pouze přešlapuje na místě. Fanoušci medvědů se občas ptali na jeho zdravotní stav, aby se ujistili, že pokles formy nesouvisí s utajovaným zraněním. 

Podpis nového quaterbacka je pro Chicago logickým krokem. Foles ví, jak chutná vítězství v Super Bowlu a přinese do týmu zkušenosti s potřebným klidem v rozehrávce útočných akcí.

Marcus Mariota míří do Las Vegas 

Raiders po letech opouštějí Oakland a stěhuji se do Las Vegas, kde roste supermoderní Allegiant Stadium.  

Změny přichází i v sestavě a do týmu přišel bývalý quarterback Tennessee Titans Marcus Mariota. Poté, co Ryan Tannehill podepsal stamilionový dlouhodobý kontrakt, nezbylo na Mariotu v sestavě místo a tak kývl na nabídku ambiciozního celku, který v letošní sezoně poblázní světové město hazardu. 

Držitel Heismanovy trofeje z roku 2014 začal loňský ročník v základní sestavě, ale kvůli špatným výkonům brzy usedl na lavičku a přes skvěle hrajícího Tannehilla se již do sestavy nedostal. Nyní bude soupeřit s Derekem Carrem, o kterém generální manažer Raiders Mike Mayock řekl, že do sezony nastoupí jako starting quarterback. Mariota bude kvalitním náhradníkem, který v případě Carrova zranění ihned nastoupí do zápasu a udrží nastavenou ofenzivní kvalitu.

Malcolm Jenkins se vrací do New Orleans

Dvaatřicetiletý veterán, strong safety Malcolm Jenkins, opouští Philadelphii a vrací se tam, kde vybojoval svůj první Super Bowl. V New Orleans podepsal čtyřletý kontrakt na 32 milionů dolarů. Vedení Eagles se v úterý rozhodlo umístit hráče na volný trh, kde se ohřál jen pár dní. 

Saints draftovali trojnásobného Pro Bowlera v roce 2009 a na jihu spojených států strávil čtyři sezony. Před deseti lety zvedl nad hlavu Lombardiho trofej a nakonec přestoupil k orlům z Philadelphie, kde vybojoval druhý mistrovský prsten v sezoně 2017. 

Kouč Saints Sean Payton v loňském roce řekl:

“Byl jedním z nejdůležitějších hráčů, když jsme bojovali o Super Bowl. A to v jeho nováčkovské sezoně! Je to jeden z mých chlapů a já si říkal, jak je vůbec možné, že jsme ho nechali odejít.” 

Jenkins již není nejmladší, ale stále patří mezi solidní obránce a váhavé obraně Saints rozhodně pomůže. Během šesti sezón nevynechal jediný zápas a v loňském roce napočítal 81 tacklů a 2,5 sacku quarterbacka. 

Zdroje:
NFL.com