Baltimore Ravens věnují milion dolarů na boj se sociální nerovností

Baltimore Ravens věnují milion dolarů na boj se sociální nerovností Steve Bisciotti | zdroj: Wikipedia

Organizace Baltimore Ravens se přidala k desítkám vlivných subjektů, kterým není lhostejný rasismus a život afroameričanů ve Spojených státech. Na boj se sociální nerovností věnují milion amerických dolarů.

Již téměř týden zmítají Spojenými státy masivní nepokoje a protesty vůči policejním složkám a státnímu aparátu. Demonstrantům se nelíbí rasismu ve společnosti a svůj nesouhlas dávají velmi výrazně najevo. V desítkách měst dochází k rabování, ozbrojeným střetům s policií či ničení nejen veřejného majetku. 

Vražda George Floyda otřásla americkou společností a vlivní lidé se rozhodli bojovat proti bezpráví a rasismu. Ruku k dílu přiloží i organizace Baltimore Ravens a nadace The Steve and Renne Biscotti Foundation. Přispějí částkou jednoho milionu amerických dolarů na boj se sociální nespravedlností.

"Stejně jako mnozí další jsem znechucen, zneklidněn a otřesen rasismem, který stále bují v naší společnosti. Zabití George Floyda je dalším tragickým příkladem diskriminace, které každý den čelí afroameričtí spoluobčané," uvedl ve svém prohlášení majitel Ravens Steve Briscotti.  

Oznámení přišlo týden po tragické smrti George Floyda, který nepřežil brutální zásah policejního důstojníka Dereka Chauvina. Chauvin několik minut klečel Floydovi na krku, znemožnil mu dýchání a poškozený po převozu do nemocnice zemřel. Chauvin byl obviněn z vraždy třetího stupně a zabití druhého stupně. V případě prokázaní viny mu hrozí doživotní vězení. 

Ravens dlouhodobě podporují sociální reformu a věnují velké množství peněz. Posledním příspěvkem bylo 200 tisíc dolarů, které putovaly středním školám v Baltimoru a okolí. 

Situace napříč Spojenými státy se vymyká kontrole. Nepokoje nabírají každým dnem na síle a uklidnění situace je v nedohlednu. 

Zdroje:
baltimoreravens.com