49ers získali Trenta Williamse. "Musím si dát pár piv," glosoval přestup kouč Rams McVay

49ers získali Trenta Williamse. "Musím si dát pár piv," glosoval přestup kouč Rams McVay Trent Williams | zdroj: Profimedia

Trent Williams posílil 49ers a zahraje si v našlapané divizi NFC West. Tím přidělal spousty starostí kouči Rams Seanu McVayovi.

Jeden z nejlepších ofenzivních tacklů posledních let Trent Williams potlačil myšlenky na konec kariéry. Opustil Washington Redskins a zamířil na Západní pobřeží Spojených států, kde posílí silnou ofenzivní lajnu San Francisca 49ers. 

Redskins vyměnili Williamse do San Francisca za pátý výběr letošního draftu a šestý v roce 2021. Sám hráč je vděčný za možnost konečně změnit profesionální dres.

“Konečně je to za mnou. Děkuji majiteli Redskins Danu Snyderovi a celé organizaci za vše, co pro mě udělali. Mám skvělé vzpomínky na fanoušky i spoluhráče, ale nyní se již soustředím pouze na 49ers a úspěch na hřišti,” řekl Willams. 

Ofenzivní lajně 49ers dlouhé roky vládl Joe Staley, výběr v prvním kole draftu 2007. Sto čtyřicetikilový hráč odehrál v San Franciscu 181 utkání a 6x se zúčastnil Pro Bowlu. Během loňské sezony oznámil vedení, že ukončí kariéru, aby měli 49ers dostatek času najít náhradu.

49ers hrají v nabité divizi NFC West a kouč konkurenčních Los Angeles Rams Sean McVay není z Williamsova transferu příliš nadšený. Úspěšný trenér, který má nebývalé znalosti o sestavách ostatních týmů a dokáže z hlavy vyjmenovat základní sestavy, není rád, že na Williamse narazí dvakrát v sezoně. 

Na otázku ohledně Williamsova přestupu McVay vtipně poznamenal:

“Díky, že jste mi to připomněli. Musím si dát pár piv navíc.”

Rams v roce 2018 vyhráli svou konferenci a v Super Bowlu podlehli New England Patriots. Minulý rok tahali za kratší konec a do playoff se přes 49ers a Seahawks neprotlačili. 

Williams v minulém roce bojoval s rakovinou a byl mu odstraněn nebezpeční nádor. Poté přišly spory s Redskins ohledně fyzické způsobilosti. Všechny problémy vyřešili až 49ers, kteří v Trentovi vidí základní stavební kámen ofenzivní lajny, která pomohla San Franciscu až do Super Bowlu.

Zdroje:
CBS Sports